Öckerö gymnasium

Mat(hem)längtan

En vecka kvar på resan och luften är fylld av förväntan, salt och hemlängtan som oftast tar sig uttryck i cravings för olika sorters mat.

Motivationen på lektionen minskar även för varje dag vi närmar oss hem, och det soliga vädret är inte speciellt hjälpsamt.

Däremot är vädret mycket passande för härlig segling. För tillfället håller vi på att kryssa oss fram till vår destination, som är Miami. Hittills har vi gjort en stagvändning och tre undanvindsvändningar. Vakterna blir mycket actionfyllda och roliga med alla seglingsmanövrerna, vilket är kul. Med varje manöver uppstår dock ett problem.. I alla fall för babords vakt. Spelar ingen roll om vi ska sätta, skota eller bärga. Att trimma brassningen tar evigheter, skot och nedhal tvinnar ihop sig och taljor behövs för att få ner skothornen. Är vi klara med att sätta allt, ska vi gå klara för att bärga allt igen. För oss går något snett varje vakt och det är numera en vana.

Trots att det inte alltid går som vi tänker oss har vi roligt och längtar till nästa vändning. I alla fall de i babord med längskojer, eftersom med nästa vändning kommer vi återigen skifta slagsida och slipper trilla ur våra kojer i sömnen.

Även om det blev tacos till middag idag, vilket var en nice omväxling till de oändliga grytorna, går många fortfarande omkring med sina foodcravings och hemlängtan. Förhoppningsvis får vi trots det ett par bra sista dagar på Gunnis med lite mindre problem vid seglingsmanövrarna.

Hälsningar

Naemi
Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se