Öckerö gymnasium

Min födelsedag

Idag är det min nittonde födelsedag och den har absolut firats på bästa vis! Dagen började med en väldigt speciell purrning och klockan sju på morgonen kom två av mina vänner in för att väcka mig med en väldigt fint skriven dikt.

Dikten avslutades med ett rim och när den var slut stormade hela vakten in för att väcka oss riktigt bra med dans. Efter att dagen startats i gång gick jag upp för att äta frukost och göra mig i ordning inför vakt. Jag satte på mig mina arbetskläder, smörjde in mig och drack ett glas vatten för att jobba några timmar på däck i Karibiens varma sol. På uppställning blev jag sjungen för och av min fina mentor fick jag till och med choklad av.

Vakten sattes i gång och idag var det ett ganska lugnt tempo. Hittills har vi haft lite otur med vinden och tyvärr tuggar vi långsamt fram genom både motvind och motström, men inte stoppar det oss från att ha kul. I sakta fart sysselsatte vi i stället vakten med underhållsarbete och fram till fika höll jag på med att splitsa. Efter fika återgick jag till splitsningen och resten av vakten gick snabbt förbi då vi fin justerade lite segel och brassade om några gånger. Efter vaktavbytet till styrbord gick jag ner för att ta en dusch och efter det var det dags för lunch. Maten var god och idag bjöds det på chicken tikka masala med ris från byssans kockar. Efter lunchen var det en kort liten paus och sen var det dags för lektioner. Jag pluggade några timmar och skrev bland annat ner lite intervjuer som jag gjort om religion i Grenada.

Klockan tre var det äntligen dags för söt fika och idag var det kladdkaka med vispgrädde. När lektionerna var över gick jag och la mig tillsammans med några av mina hyttvänner för att kolla på film och helt plötsligt vad det dags för middag. Efter maten sov jag några timmar innan vakt och sen var det dags för nattvakt. Natten var lugn den med och stjärnorna lyste klart på himlen. På däck satt vi och prata om allt möjligt och vår vaktledare berättade bland annat lite om astrologi vilket var roligt att höra om. Till slut var min födelsedag tyvärr över men som tur är finns det många kvar ombord som ska firas!

Signe, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se