Öckerö gymnasium

Mot Kap Verde

Hoppas ni har det bra där hemma och att ni fick er en fin jul!

Idag, den 26 december, kastade vi loss från Las Palmas för att påbörja vårt andra sjöben mot Kap Verde. Innan vi lämnade hamn så följde jag och fem andra elever med Arya för att handla lite snacks och bubbel som vi sedan ska ha till nyår. Så fort vi var tillbaka var det dags att lägga loss, när vi väl kom ut från hamn var det hård vind och vågorna skvalpade över däck där bara ett ynka elever låg med sjösjuka om man jämför med hur det var när vi seglade från Marocko till Las Palmas.

Nu har vi seglat i 9 knop med medvind i några timmar och redan kommit en bra bit, vågorna är betydligt mycket mindre och med de flesta seglen satta glider vi fram över havet. Ingen sol på några dagar är lite trist men vi längtar och hoppas på att solen tittar fram snart igen.

Detta sjöben beräknas ta högst sju dagar, alltså ska vi vara framme den 2 januari men vi får se vad vädret säger och har vi riktigt tur får vi mycket medvind, dock har de talat om på radion att det ska mojna lite, det vill säga att vädret ska lugna sig, men allt kan hända ute på Atlanten.

Varma hälsningar Matilda

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se