Öckerö gymnasium

På backen kl 08.50, Tisdag den 13 januari 2021

Jag och Alice satt i den fortfarande ganska kyliga morgonluften, solen har precis gått upp över Atlantens horisont. Långsamt lystes bergen på El Hierro upp och stora delar av den lilla ön vaknar till liv.

Med vår skyddsutrustning bestående av de röda handskar, skyddsglasögon och vattenslang när till hands, börjar vi med vaktens första jobb, måla om rännstenen. Tidigare vakter har vi slipat, och tvättat för att kunna få bästa möjliga resultat. Anjas bästa tips var att absolut inte få rengöringen på huden, då det kunde fräta upp oss. Detta gjorde nog alla lite skraja och inte minst mig och Alice.

Vi kör tappert igång, med skrubb borstarna i högsta hugg. Jag och Alice kämpade på längs styrbords rännsten. När Alice fick en skvätt av innehållet i pytsen på sig infann sig paniken, en panik som jag tror alla av oss skulle få om det som Anja tidigare har beskrivit som cancerframkallande super giftigt medel skvätte upp på kroppen. Innan

Alice arbetsbyxor blev helt nerdränkta nöjde hon sig och hoppades att det farligaste var borta. Men det förstörde inte vårt teamwork, målet att bli klara innan lunch stod kvar. Medans solen började värma kom vi på lekar och låtar för att arbetet skulle bli roligare, “det var Bralice Elsa och färgen, vi har umgåtts hela dagen…” detta var bara en av många låtar som uppfanns under förmiddags-timmarna på backen.

Men det var inte bara målningen med Alice som utgjorde dagen , den 13 januari är även Ebba och Annas födelsedag. Dagen till ära hade jag och Annas hyttis, Andrea skrivit en låt som vi purrade Anna med innan frukost. Våra något skrovliga morgon röster som inte i vanliga fall kan sätta alla toner perfekt gjorde sitt bästa, men Anna blev glad ändå. Till vårt älskade tre-fika fick vi födelsedags gofika från våra fina kockar, Johannes och Peter. Ebba och Annas önskning kärleks mums, blev till Gunillas special mums, då vår kako var slut, men vi blev mer än nöjda.

Grattis till mina fina vänner Ebba och Anna på eran dag<3

Elsa SA2023

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se