Öckerö gymnasium

Panikstädning inför stormöte

Första heldagen till sjöss började med purrning klockan 03.30 för Midskepps vakten. Under vakten satte vi några segel för att avsluta vakten med att ha alla segel satta.

Idag hade vi inga lektioner så tiden spenderades istället med film-mys i stora mässen. 15.40 var det stormöte på halvdäck. Elsa hade sett att styrman Leo var i stora mässen vilket betyder att det med största sannolikhet är hyttkontroll. Det innebär att dom kollar igenom alla hytter för att kontrollera att dom är städade. I en godkänd hytt får det inte ligga något på golvet, inga laddare i uttaget, bäddade sängar, stängda garderober och så vidare. Listan med saker som krävs för en godkänd hytt kan göras lång.

Medlemmarna i hytten panik-städade hytten, eller snarare kastade in allt som låg på golvet, handfatet och kojerna in i våra garderober. På mötet visade det sig att våra aningar stämde, en hyttkontroll hade genomförts… Styrman berättade att vår hytt hade blivit godkänd, äntligen!!

Eftermiddagen spenderades i byssan med Elsa och den nya kocken Anna. Till middag serverades det tacos, en maträtt som alltid uppskattas av alla. Kvällen bjöd även på mycket sjögång, något som främst försvårar jobbet i byssan. Det gäller att man har sjösäkrat allt så att inga glas eller tallrikar flyger runt.

Dagen avslutades med en fin solnedgång till vaktuppställningen. En mysig dag helt enkelt.

Klara Eriksson

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se