Öckerö gymnasium

Pannkakor x3

Klockan 03:30 när våran dag började blev vi purrade i vanlig ordning och rondmannen möttes av en väldigt seg hytt. Den blir segare och segare för varje dag så snart tror jag nästan att vi inte kommer komma upp alls ur våra sängar.

På vakten var det väldigt lugnt så vi gjorde inget annat än att sova på däck ¾ timmar. Vid 5-tiden fick vi släpa oss till fikat och äta amerikanska pannkakor och runt 06:30 vaskade vi däcket. Denna gången var det backens tur att bli extra fint och jag fick ta vattenslangen och blöta ner allting. Det är den roligaste uppgiften att ha när vi vaskar. Eftersom det är söndag blev det stekfrukost! Bacon, äggröra och amerikanska pannkakor, igen.

Efter frukost hade vi frivakt och då sov de flesta i vakten men jag var vaken och var på backen med Agnes och skrev dagbok och solade. Till lunch blev det ugnspannkaka. Klockan 13:30 skulle hela klassen samlas på däck i fyra lag och iförda en lagklädsel. Mitt lag, lag fyra, klädde ut oss tillbefälen så helt plötsligt fanns det dubbelgångare till en dos, tre vaktledare, två styrmän, en kapten och två kockar. Lag ett hämtade inspiration från 80-talet och såg ut som sportfånarna gjorde då. Lag två var pirater och lag tre hade midjeväska, solhatt och ett tjockt lager solkräm. Extremturister helt enkelt.

Första tävlingen får vår del var att en i laget skulle fiska upp en lapp med ett träningssätt, sen skulle hela laget utföra det kreativt och sen skulle ”fiskaren” gå och tvätta händerna. När det var avklarat var den grenen avslutad. Nästa gren var att testa våra rondmanskunskaper då skulle tre personer gå runt byssan iklädd overall, gummihandskar och arbetsglasögon täckta med aluminiumfolie och hitta lappar med Ozmos 1 och Ozmos 2. Sen skulle hela laget vika en handduk på rätt sätt. Tredje grenen var ett mycket svårt musikquiz och gissning av dofter. Efter det blev det glass fika, smaskens! Den fjärde och sista grenen var gåtor, det var väldigt klurigt och vi var inte så jättebra på det men det var väldigt kul.

När sista grenen var avslutad hade vi vakt. Jag och Emma jobbade i byssan och hade en pommes frites kris men det löste sig och alla blev mätta och belåtna. När vakten var slut flamsade vi runt i elevinredningen ett tag och undvek att gå och lägga oss. Det är tråkigt att gå och lägga sig 20:00 så det blir lätt försent vilket resulterar i alldeles för lite sömn och en väldigt seg vakt 04:00 på morgonen. Om lite mer än en vecka är vi hemma och det är helt galet, skönt och sorgligt. Jag kommer sakna livet på båten här. Alla rutiner, värmen och att hitta en kompis bakom varje hörn. Men om 6 månader är vi tillbaka och då börjar det om igen på samma sätt men kanske ändå helt annorlunda.

Matilda, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se