Öckerö gymnasium

Pizza på däck och manöverbord


Idag är det lördag den 29 december och det är vår månadsdag med Gunilla, vi har alltså varit hemifrån i fyra veckor. Det känns verkligen inte som om vi har varit ute i en månad redan. Tiden går så snabbt men samtidigt så otroligt långsamt. Igår började vi vår resa tvärs över Atlanten, den jag längtat efter sååå länge. Vi har en beräknad segling på 17 dagar och jag är minst sagt taggad.

Det är vår andra dag till sjöss och som det brukar vara till en början av ett sjöben är det några som är sjösjuka. Det var en vanlig vakt, jag stod livbojsvakt och höll koll på alla på däck när jag har någon som helt plötsligt ropar ”pizza på däck”. Några sekunder senare ser jag ett snöliknande regn komma från undermärsen. Frågan är om det ett snömirakel i 25 graders värme eller är det risgrynsgröten från frukosten? Seglet fick därefter tvättas och det fick också en och annan reling.

Om ni kom för rubriken så måste jag tyvärr meddela att det varken serverades pizza på Gunilla eller var någon som fallit överbord, så ni där hemma kan vara helt lugna. Klockan 15:20 var det en manöverbordövning, larmet gick och alla skyndade sig upp på däck. Väl där uppe var det redan folk som halade (drog) i gigtågen och gårdingarna för att få upp alla segel. När alla segel var bärgade spred alla ut sig för att hitta salladshuvudet (som var människan i detta fall). Tyvärr hittade vi aldrig salladshuvudet så nu ligger det där någonstans i havet men det var en bra övning och nu inser man nog ännu mer allvaret i att man inte ska falla överbord.

*pizza på däck innebär att inom några sekunder borde alla flytta på sig från däck eftersom det kommer spya flygandes.

Babord Ella Karlsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se