Öckerö gymnasium

Plátanos grandes

Den första tiden har varit mycket givande, vi har de senaste 2 dagarna haft familisering vilket innebär att vi har repeterat grunderna för säkerhet.

Jag var även backis under dagen. Låter komplicerat och det var det oxå. På eftermiddagen när de andra hade frivakt så var jag hurusom i byssan på heltid.Till middag blir det flygande Jacob. De finns dock ett bekymmer, vi hade inga bananer. Kocken skickade därför iväg mig på ett uppdrag till närmsta mataffär.

I Spanien ligger böterna på att inte bära munskydd utomhus på 1000 euro, såvida man inte springer. Detta var passande eftersom kycklingen redan var i ugnen. Problemet var att jag bar kängor, ylletröja och ett par alldeles för löst par sittande shorts samt munskyddet i sittandes under hakan. Så bar det iväg.

När jag väl kom till butiken var det dock dags att sätta på sig munskyddet. Med flåset jag fått upp så drog jag ner de välsittande munskyddet halvvägs ner i halsen när jag försökte hämta andan. När jag kom in i den gigantiska ”Hyper dino” butiken så träffade jag en expedit och fick mellan andetagen fram ”donde vives los banans?!” varpå hon svarade ”The banans?, they are down the hall to the left”. Svetten rann och jag hade gjort bort mig, jag frågade alltså ”vart bor bananerna” och dessutom heter bananer tydligen plátanos på spanska. Förbannat, tänkte jag, vände mig om och gick. No plátanos para mi.

Skojja! köpte typ 3 kilo bananer o middagen var räddad. Familiseringen fortsätter och nu ska vi repetera hur man beslår ett segel. Tror jag. De är iallafall gött o varmt o munskyddet skaver.

Allt Gott!

Ture

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se