Öckerö gymnasium

Popcorn i röjeln

Nu görs det sista av underhållsarbetet för resan och de sista klättringarna i masterna, alla i natur är lite små stressade över att få klart de sista reseuppgifterna men vi alla jobbar på. Dagarna fylls av förväntan när man ser hur långt vi har kommit genom AIS:n. 

Dagen började med stekfrukost här på Gunilla, vilket också var det sista av dem alla. Jag tittade ut genom dörren och möttes av strålande sol och t-shirt väder, vilket kändes underbart efter alla dessa dagar av regn på det senaste. Dock så fick inte vakterna njuta av solen så mycket då de flesta låg under durken och skurade och inventerade ungefär hela vakten. Men klockan två fick alla springa upp på däck då generalalarmet gick, det var säkerhetsövning och vi gick igenom hur man snabbast överger fartyget och en uppdatering om hur man hoppar i livflottarna som finns här ombord. Det var också vårt sista stormöte för denna resa, vi gick bland annat igenom lite om vad som kommer att hända när vi förtöjer på Öckerö den 20:e juni.

Idag är också en sådan dag där alla passar på att ta de sista bilderna uppe i masten och bara njuta av att få klättra, många fina bilder har det blivit. Vid solnedgången klättrade jag och några personer upp till röjeln med en popcornpåse och satt där förväntansfulla för att kanske få se en ”green flash”, vilket vi dock inte gjorde. Det var väldigt mysigt då himlen hade varma fina färger från solnedgången och månen lös starkt. Hans, vår kapten spelade samtidigt fiol, och Andrea, vår duktiga gitarrist spelade gitarr vilket var väldigt fint. Vi satt där uppe tills vi frös alldeles för mycket.

Därefter var det vakt igen, nu på nattvakterna så är det inte speciellt mörkt längre, månen lyser upp hela havet och det är skymning nästan hela vakten. Det var väldigt stilla och nästan ingen vind, vilket gjorde att vi inte gjorde så mycket mer än att leka lite lekar i vakterna, brassa ibland och sitta på halvdäck och berätta historier.

Isabelle Fredriksen

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se