Öckerö gymnasium

Proffssovare, låtskrivare och filmregissör

Dagen började med att jag blev purrad klockan 07:00. Jag vaknade inte efter detta utan sov vidare och igenom två väckningar till. Det gjorde att jag med nöd och näppe hann äta en skål med gröt innan en snabb sprint till uppställningen.

Efter uppställning hade jag chans att gå ut men med sömndruckna ögon såg sängen mer lockande ut än Tarragona. Det hela resulterade i en ytterligare tre timmars sömn fram till lunch.

Lunchen såg god ut men efter att ha sovit bort halva dagen och med kompisar som stod klara blev det bara att slänga på sig kläder och dra sig ut. Efter en kort promenad fick jag dock min mat. Vi gick nämligen till Eurospar, en stor matbutik, där vi köpte bröd, nötter, aioli och andra goda grejer. Jag passade även på att bunkra och köpte upp mat till våran kommande bussresa. Lunchen åt vi upp på en bänk vid en tom lekplats för att sedan vandra vidare mellan de höga tegelhusen till en galleria. Där var det strumpor som gällde då alla strumpor magiskt försvunnit.

Väl på båten igen efter en inte så spännande dag hände inte särskilt mycket. Jag tog det mest lugnt fram tills middagen. På kvällen däremot var det dags att bli filmregissör. Det som gällde var avslutningsfilm och den behövde vara klar tills imorgon. Med en låttext och vaga idéer begav sig vakten ut på olika håll för att spela in det material som behövdes för att få till en grym video. Själv satte jag mig och filade på det sista av låttexten och samlade in alla de klipp som blev klara. Klockan 22:00 möttes hela vakten igen i hytt tolv för att spela in sången. Det var en skrattfylld, varm och kanske inte så artistisk kvart och sedan hade vi våran låt. Med nyfunnen motivation och fart i benen filmade vi allt vi kunde och jag satte mig med imovie och redigerade tills det fallit en tystnad över hela Gunilla. Då jag inte har någon erfarenhet av redigering hade jag Malou som halvsovandes kom med tips och hjälpte mig. När klockan slagit tre var det mesta klart och min dag slut. Jag la mig i min koj och somnade på en bums.

Maja, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se