Öckerö gymnasium

Resan till Caen, Frankrike

Bussen gick runt klockan 12 på onsdagen den 20 september. Vi hade att vänta oss en 24
timmars bussresa. Under bussresan fick vi en matsäck med sallad, bröd och ett äpple.
Bussen hölls hyfsat rent under hela turen vilket var skönt.

Under resan till Caen i Frankrike åkte vi genom Danmark, Tyskland, Nederländerna och Belgien. Under resans gång stannade vi två gånger, en gång på mc Donalds och en gång på en mack som hade ett café.

Vid 12 tiden kom vi till Gunilla och mönstrade på. Vi möttes av Natur och sjöfarts treorna. Gemensamt åt vi en lunch med treorna innan de åkte med bussen hem till Sverige. Det bjöds på pasta och kyckling sallad.

Därefter packade vi upp i våra hytter och bädda kojen för att sedan ha uppställning där vi fick reda på information inför dagen. Vid tre tiden fick vi fika och skulle efter börja med första familjiseringen. Min grupp började i byssan då vi fick en uppdatering hur allt fungerade.

Efter 45 minuter när detta var klart hade vi lite fritid och jag gick ut och tränade och sen duschade. Middagen var vid 18 och jag skrev dagbok när jag hade ätit upp. Babord som är min vakt hade vakten idag, de andra vakterna gick ut på kvällen. När de kom tillbaka fick vi veta vad de hade gjort. De berättade att det var fina gamla gator, god fika och att det var mysigt inne i stan. Det är dock 45 minuter till stan vilket är lite tråkigt.

Men nu ser vi fram emot en ny dag med nya möjligheter. Med uppfräschning av allt det gamla och nödvändiga som vi behöver veta.


Dagmar Jörnestrand SAS2225, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se