Öckerö gymnasium

Shopping och croissanter som om det inte fanns en morgondag

Första frivakten för oss i babord på La Palma och förväntningarna var… inte riktigt skyhöga. Missförstå mig rätt, jag har sett fram emot denna hamnen mycket men jag skulle ljuga om jag säger att den skiljer sig från de tidigare Kanarieöarna vi besökt. Men med låga förväntningar kan det bara bli bättre!

Efter morgonuppställningen klockan åtta var det lektion och förberedelse inför morgondagens hajk, annat än vandringsplaneringen tänkte jag att det var perfekt att ladda upp inför en friluftsdag med den raka motsatsen, en shopping-dag med ”stros på stan”. Efter ungefär 20 minuters butiks-slalom slog vi oss ner på ett café, ovetandes om att vi redan i slutet av dagen skulle klassa oss själva som stammisar. Med magarna fyllda av croissanter och bakverk tog vi oss vidare i strosandet i hopp om fynd i de lokala turistbutikerna eller klädkedjorna.

Något jag aldrig verkar lära mig, trots att detta är den tredje resan jag gör med Gunilla är att birkenstock-tofflorna inte är ett hållbart val i längden. Med blåsor på fötterna och shoppingkassar upp till öronen slog vi oss sedan ned på en tapasresturang för att prova de spanska smakerna på riktigt. När vi fick menyn blev vi ivriga och efter cirka 15 minuter stod det ungefär 6 tallrikar på bordet, lite mycket för 4 tjejer kanske men är det något Gunilla har lärt oss är det att inte hålla tillbaka på maten.

Trots att detta är den tredje Kanarieön vi besöker på denna resan ska jag va ärlig och säga att jag aldrig slutar förvånas, min dystra hypotes stämde som tur var inte och vår tid hittills på ön La Palma har varit helt fantastisk. Men öppet sinne och gott sällskap kan även de minsta hamnar bli de bästa!

Med vänliga hälsningar från syd,

Cajsa Bucht, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se