Öckerö gymnasium

Shopping, shopping och mer shopping 

Hala styrbord! Hala styrbord! Malte kastade sig upp ur sängen o ropade ”hala styrbord” i sömnen. Vi sprang dit och kollade vad som försiggick och där stod Malte och ropade.

Vi i babord började dagen/natten med att ha vakt, som tur va delade vi upp oss och hade två timmar var istället för 4 eftersom vi åkte övernatten till Teneriffa från San Sebastian och ändå inte skulle göra något på vår vakt. På nattvakten fick vi pizza, den hade fetaost, mozzarella och tomat. Eller som den galne backisen uttrycker fetaosten som en hal gnisselost. Efter en fantastiskt fin kvällsvakt med ledare och kompani hände något häpnadsväckande. MALTE INCIDENTEN!

När jag gick upp till uppställningen på morgonen möttes jag av strålande sol som stekte sönder. ”Ebba, eller jag menade Emma” som Daniel sa, fyllde år idag. Jag blev glad för att jag och Emma har bott med varandra de senaste månaderna på Öckerö. Efter uppställningen var det lunch, det blev fläskfilé/vegobullar, smakrik tomatsås och spagetti. Sedan var det bara att fixa sig för att dra ut i den nya staden.

Jag och några styrbordare lämnade båten för att upptäcka staden. Sedan delade vi upp oss eftersom jag och Lea rullade runt som bowlingkäglor och tog varje affär med storm. Vi började på newyorker där vi köpte matchande kjolar fast i olika kulör, vi köpte även likadana pyamasshorts och en massa annat fint. Efter att vi ruggat om personalen i newyorker begav vi oss mot en sportaffär, där köpte jag ett par välbehövliga löparskor efter att Lea hjälpt mig prata på spanska med personalen. Vi fortsatte vår färd i staden och fann en insprängd vintage affär som var den fräckaste i hela världen. De hade sytt om en massa pikéer till kroppade toppar och hade massa levi´s jeans. Lea fyndade ett par fräscha sweatshirts och ett par jeans som jag först hade fått syn på men de passade tyvärr inte min finess ;)

Slutligen begav vi oss mot Gunilla, för att hinna till den utsökta middagen. Det serverades fisk med en variant av pommes och en hemmagjord hollandaisesås. Vår personliga kock hade även beslutat för att göra en vegetarisk rätt som bestod utav vitkål i ugn. Kålen var bland de godaste jag någonsin fått smaka, den kunde serveras på en nobelmiddag. Efter den utsökta måltiden var det shoppingdax igen. Jag o boysen från mestadels babord stack ut för att ta shoppingcentrumen med en häpnadsväckande bravur. Marcus kollade upp sin lur som han tidigare misslyckats med ett försök till att filma med under vattnet. Jag och aron gick till en streetaffär för att sedan dra till min älskade Pandora smyckesbutik, såklart kunde jag inte motstå ett tillägg på mitt halsband. Vi tog oss vidare till nästa mål som var en liknande variant till NK. Där fann jag en perfekt födelsedagspresent till min vän som avgudar Severus Snape från JKRs upplag av Harry Potter. När vi tillslut tog oss ut från den instängda luften från centrumet möttes vi av den varma kvällsluften i Teneriffa med en klar natthimmel.

Tack och hej vegansk leverpastej!

Julie Edvardsson

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se