Öckerö gymnasium

Sicken go dag

Nu är det dags för slutstädning och slutstädningen är väl ingenting man ser fram emot direkt, om man tycker att den vanliga kvällsstädningen är jobbig så är slutstädningen rena rama tortyren. Det enda bra med slutstädningen är att det blir väldigt rent… men medans andra städar kan man själv roa sig.

Idag har babord haft vakt och de har alltså börjat med att slutstäda. Dagens område blev förpiken för de stackars babordarna. Förpiken är ett väldigt litet utrymme allra längst förut där det finns lite målarfärg, nya trasor och annat smått och gott, även ankarkättingen ligger packad där framme. Medans de höll på att lyfta upp allting ur förpiken för att komma åt alla dammråttor så passade vi som hade fria studier, som det så fint heter, på att ta det otroligt lugnt. De flesta låg och sov eller pluggade fram till lunch. Lunchen är oftast en brytpunkt på dagen då många stannar på båten fram till lunch och går ut för att utforska staden efter maten. Så även idag.

Jag, några mer styrbordare och några från midskepps gick ut för att utforska och uppleva Malaga. Malaga är en väldigt mysig stad med den stora katedralen mitt i staden och den gamla borgen uppe på en kulle med en otroligt fin utsikt. Vi upptäckte att efter vi varit vid borgen och vid katedralen så fanns det bara de julpyntade shoppinggatorna kvar, vilket kan bli en dyr historia… så där stannade vi inte så länge. Väl tillbaka på båten vankades det hamburgare till middag, vilken succé! När alla var mätta o belåtna kom någon med den fantastiska idén att det var dags för lite volleyboll på stranden, detta blev också en succé, två succéer på samma dag, vilken fullträff! Stranden låg en bit bort så det blev till att gå i en halvtimme men det var det absolut värt. Spanjorerna tyckte förmodligen att vi var helt dumma i huvudet där vi sprang och hoppade på stranden klockan åtta på kvällen i t-shirt och shorts och spelade volleyboll, medans de själva gick i vinterjacka och mössa. När vi kom tillbaka sandiga och svettiga skapades den längsta duschkön denna resa, så när det väl var min tur att ta en varm härlig dusch för att sedan gå å lägga mej, blev det istället en kalldusch, bokstavligt talat… det som däremot inte ändrades var att jag fick gå å lägga mej, mycket skönt måste jag säga! Sicken go dag med sol, stad, god mat och en mycket svettig men dock mycket rolig kväll.

Ha de gött!

Eskil, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se