Öckerö gymnasium

Sista dagen i Funchal

Igår hade vi i styrbord vakt vilket innebär frivakt idag. Detta utnyttjades genom mycket sömn och en del plugg vilket är lätt att förtränga när man har en hel ö att upptäcka. Vi har hunnit se mycket av Madeira, gått på vandring, badat i vattenfall och havspooler. Med tanke på att det just nu är regnperiod har vi haft väldigt tur med vädret och idag var inget undantag, solen sken och det var blå himmel.

Bland det bästa med Madeira skulle jag säga är all god frukt, de har massor av korsningar med passionsfrukt och andra frukter som vi har testat idag. Min favorit är nog passionsfrukt och citron som var väldigt god. Men förutom god frukt så är tyvärr inte maten här så imponerande. Jag och Jisland gjorde misstaget att beställa in tonfiskssallad som i princip var en burk tonfisk med lite salladsblad. Det finns dock jättegott vitlöksbröd men i övrigt är nog de flesta överens om att det serveras godare mat här på båten.

Imorgon är planen att vi ska bege oss från hamn tidigt på morgonen och sen ha sjövakter hela dagen vilket innebär att vi i styrbord först har vakt vid 12. Vi ska lägga oss till ankar utanför ett naturreservat på en ö som i princip är obebodd. Vi hoppas på att få gå i land och se den vackra naturen där. Sen ska vi stanna där fram tills nyår då vi ska få se Madeiras berömda fyrverkerier och fira nyår här på båten. Hoppas ni får ett trevligt nyår där hemma!

Elsa Fjordstrand, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se