Öckerö gymnasium

Sista dagen på Atlanten

Idag var den sista dagen vi seglade på Atlanten. Imorgon ska vi komma fram och jag är spänd på att se hur Paramaribo ser ut.

Jag vaknade klockan 11.00 för att äta lunch. Eftersom vi för sista gången har bytt vakttider så ska jag gå på min vakt och börja arbeta klockan 12.00. Det känns lite sorgligt att detta är sista dagen på Atlanten, men också häftigt att jag lyckades ta mig över den. De senaste dagarna har det varit väldigt roligt att segla eftersom alla börjar känna sig trygga att klättra i riggen och säkra på seglingen. Under dagsvakten städade vi under durken (lådorna i golvet) för att förbereda inför den stora slutstädningen innan vi åker hem om två veckor. Eftersom det är såpass varmt utomhus under dagen var det väldigt skönt att få arbeta inomhus. 

Efter vakten hade vi lektioner där vi förberedde oss inför Surinam och uppgifterna vi har fått till landet. Vi gjorde också klart de uppgifter som skulle vara klara tills ankomsten. Detta var den sista lektionen på en vecka eftersom vi inte har några lektioner när vi inte seglar. Efter lektionerna var det middag och jag var väldigt trött så jag somnade sedan efter middagen vilket var välbehövligt inför vakten som började klockan 00.00 igen. 

Nattvakten var mer aktiv än vanligt eftersom det var dags att ta ner alla segel.

Senare under natten skulle vi komma till lotsen och därför skulle vi gå för motor resten av biten tills vi kommer fram till hamnen. Just denna nattvakt var den roligaste vakten jag haft hittills för att jag fick klättra mycket och beslå många segel. Det är väldigt varmt på natten också vilket gjorde att det var väldigt skönt och roligt när det började ösregna mot slutet utav vakten. Efter vakten gick jag direkt sov för att klockan var 04.00 och en händelserik dag väntade mig. 

Vera Klingberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se