Öckerö gymnasium

Sista söndagen ombord

Purrningen var som vanligt vid 07:00 för oss i midskepps. Till frukost idag var det stekfrukost, äggröra och bacon. Finns alltid många olika saker att välja på till frukost och när det blir stekfrukost på det blir det många glada miner. Tyvärr blir detta också vår sista stekfrukost innan vi åker hem till Sverige.

Morgonvakten idag jämfört med igår var nästan som dag och natt. Idag hände det inte alls mycket. I byssan var det väldigt lugnt, serverades frukost till 4–8 vakten, 10-fika och brunch till 12–4 vakten eftersom vissa äter frukost och andra äter lunch då. Ute på däck övades det på nödstyrning om rodret någon gång skulle gå sönder. Sedan var det som vanligt lite slutstädning som gällde eftersom det nu är så kort tid kvar av resan, så idag stod backen på listan av städning. I och med att det var så pass lugnt på vakten hann vi med att hänga lite med bebisen Otto också. Finns ingen här ombord som får så mycket uppmärksamhet som lilla Otto.

I vanliga fall på söndagar brukar det vara säkerhetsövning följt av stormöte och båtråd. Idag var det endast stormöte och båtråd eftersom övningen av nödstyrning i morse var en typ av säkerhetsövning. Stormötet idag handlade mest om kommande dagar i Tampa och hur resan varit. Vi fick beröm om bland annat en intagning av en stabil andraplats i sophantering på Gunilla. Vi tömde soprummet senast den 29 december och det finns väldigt mycket plats kvar fortfarande och endast några få flugor bor där, inga likmaskar överhuvudtaget. De enda som varit bättre än oss är de som åkte från Mexiko ända hem till Öckerö och inte tömde soprummet på 43 dagar.

Till söndagsmiddag idag var det grekiskabiffar med rostad potatis, tzatziki och quinoasallad, riktigt gott! Maten här på Gunilla är väldigt bra, de allra flesta är väldigt nöjda när de går från matbordet. Alla kockar som har varit och är ombord med oss här har varit riktigt grymma!

Vakten mellan 20–00 var väldigt lugn. Hans vår kapten spelade gitarr och sjöng sina egna låtar. Sedan hade vi tävling om vem som snabbast kunde sätta förstängstagsseglet. Linus vann med sex sekunders marginal till tvåan Carmen som hade tiden 40 sekunder. De båda slog faktiskt vår vaktledare Bea som hade tiden 44 sekunder. Efter vakten och vaktavlösningen vid 00 kunde vi gott gå och lägga oss efter en lugn dag till sjöss.

Ellen

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se