Öckerö gymnasium

Skattjakt i Barcelona

Under dagen har vi träffat en annan skolklass, letat sevärdheter samt provianterat...

Tjenare! Hur har ni det i kylan?
Idag har vi också haft det ”kallt”, ungefär 16 grader och sol ;)

Jag vaknade och åt samma gamla frukost som vanligt. Efter det så gick vi till ett båtmuseum där vi mötte upp en spansk klass. Vi gjorde lite lära känna-lekar och efter det skulle vi ha en skattjakt i Barcelona. Jag trodde det skulle bli lite stelt mellan spanjorerna och oss men det var inte så stelt, de var jättetrevliga och pratsamma.

På skattjakten så delades vi in i grupper om 8 och så gick vi runt i Barcelona för att hitta sevärdheter. Vi tog en bild när vi posade med sevärdheterna och ladda upp den på instagram med hashtagen #mmbgunillabcn (gå in och kolla!). Det var en tävling med tre kategorier; snabbaste, roligaste och båtigaste bild. Efter skattjakten samlades alla igen för att ha en prisutdelning. Vårt lag vann i kategorin snabbast.

Efter prisutdelningen gick vi och spanjorerna tillbaka till Gunilla. Där åt vi köttfärspaj och vi visade dem runt på båten. Vid 2-3 tiden skulle spanjorerna gå tillbaka till sin skolan för att ha lektion. Eftersom att att jag och några andra inte ville säga adjö än så följde vi med dem till stan. Sedan sa vi Öckerö-elever hejdå till spanjorerna och gick in på Starbucks för att skaffa WIFI. Jag beställde in en kanelbulle och det var bland det bästa på hela dagen…

Vi gick trötta tillbaka efter en lång dag av promenerande. Vi vilade lite i stora mässen och drog sedan ut för att bunkra på med choklad och te. Vi hittade en jättestor mataffär och i affären fanns bl.a. små restauranger. Jag och några kompisar var bland dem 10 sista att komma hem till båten så vi var tvungna att göra ett alkoholtest. Duktiga som vi Öckerö elever är så var det ingen som hade druckit. Nu ska jag gå upp för det är det dags för dagens höjdpunkt: lilla mässen-hänget.

Godnatt alla i Sverige och jag hoppas ni njuter rejält av snön.


MVH
Sara Wallin
Babord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se