Öckerö gymnasium

Smegevurna te sköss

En midnatt på skön ble de atte skefta vakt. De var bârre atte tjynna seg opp ud ur kojen o byde klera. Klâcka slog 00:00 och Torben tjôdar på om vinn och ä lite åtte en lebelätt, när han tjöda klart så slogs åtta glas, ”god vakt” och ”god frivakt” sas te en a’an och min vakt börja arbea. Bärgandet åtte röjlarna var i full gång och Leo, andrestyrman, stod med si kaffikôpp i ena hânna och kaffitjelet i en a’an. 

Vinden vände och att brassa stod på menyn. Vi testade en ny teknik när vi brassade, som vi såg när vaktledarna visade ”Around the capehorn”, istället för att hala så sprang vi med den. Natten är stjärnklar och horisonten lyses upp av marelden, brassningen var gjord och fikat var färdigt. Nattvakten idag var en av de bästa på länge, allt gick smidigt och Adam gick igenom lite av verktygen som finns i schappet. Efter fikat fortsatte Adam med genomgången och berättade några historier han hade på lager.

I början av resan var det mycket man inte kom ihåg från förra men nu har de minnesluckorna blivit igentäppta. Att ta sig upp på morgonen till exempel, att purra mig och Oskar är svårt. Resterande hyttkamrater har äntligen lyckats få in en teknik som fungerar rätt så bra men kan finslipas lite. Frukosten är som vanligt väldig god och morgonhumöret är alltid på topp. Den tysta miljön men halvsovande människor i lilla mässen, medan man äter en skål yoghurt med hallonsmak och cornflakes ungefär 10 minuter innan uppställningen, är alltid lika härlig.

Uppställningen igen och Torben försöker dra sina vanliga skämt, han har ungefär 3–4 på minnet och säger oftast samma skämt flera dagar i rad under uppställningen. Smegevurna var det runtom och vinn i seglen fanns det gott om. Ett liv te sköss hade itte vârrt fel.

Alex Benjaminsson, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se