Öckerö gymnasium

Snorkeläventyr

Hej alla Gunilla bloggläsare.

Idag har vi snorklat rättare sagt igår snorklade vi eller senare beroende på när du läser denna bloggen, i alla fall den 6 januari så fick vi i midskepps vakten åka och snorkla med Berit & Beirut.

På vägen till korallrevet fick vi oväntat besök av några kapverdier som var på väg att fiska. När de kom tillräckligt nära fick vi se en liten obekväm situation. Fiskarna gjorde något väldigt naturligt, vartenda djur gör detta till och människor gör detta flera gånger per dag, men ändå är det obekvämt i vissa situationer. De stod och pissa, som tur var så var de inte riktade mot oss så vi slapp än ännu jobbigare situation. Inget mer spännande hände på den halvtimmen som vi åkte till korallrevet, men när vi kom fram var alla badsugna eftersom att man hade stekts av solen som strålade över Kap Verde med hela 32 grader.

Efter 5 minuter var det inga kvar på Berit & Beirut förutom vakthavarna Olle & Ture och vårkära Victoria, som var den enda som inte badade på hela utflykten. J ag tyckte det var rätt dött med liv vid första korallrevet eftersom att jag såg lika många kameror som fiskar i korallrevet. Jag såg en kamera och en fisk som var väldigt bra kamouflerad med sandeneftersom den hade nästan identisk färg som stranden. Kameran jag såg var min hyttkompis kamera, som han hade tappat när han skulle tillbaka till Berit & Beirut. Det sista stoppet vi gjorde var paradiset för snorklare. Jag kan faktiskt inte säga varför det var flera tusentals fiskar vid det sista stoppet medan det var några enstaka vid första. Det var inte mer en 1000
meter mellan stället och det såg nästan exakt lika dant ut, förutom att det var tusen tals fiskar vid ena stället. Många var trötta och kalla men tvingade ändå sig själva att se de stora fiskstimmen för naturkunskapsuppgiften.

När vi var på väg tillbaka till Gunilla fick vi syn på ett trettiotals delfiner samt 3 meter långa tonfiskar som hoppade och gjorde massa magplask, tillbaka till dem magiska delfinerna som flydde första gången vi kom för nära dem, men sedan hoppade bakom oss. Det var verkligen vackert, det är nog ett av de starkaste minnen jag kommer ta med mig från resan. När ett trettiotals delfiner kom och hoppade, skuttade och lekte med oss efter nästan 3 timmars snorkling.

/Liam Granstav

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se