Öckerö gymnasium

Solbränna och salt i håret

Idag hade min vakt våran enda heldags frivakt i denna hamnen. Vi är nu på Kap Verde och igår var det julafton.

Dagen har vi spenderat på en strand nära hamnen som Gunilla står i. Stranden var så fin med sin kritvita sand och vattnet som var så turkost det bara kan bli. Vi solade, badade och snodde wi-fi från den närliggande strandbaren. Efter några timmar närmade sig klockan lunchtid och vi traskade tillbaka till båten. Till lunch så åt vi rester från julbordet dagen innan och förvånansvärt nog så smakade julmaten nästan bättre idag, fast jag trodde jag hade förätit mig på den igår. Igår var det alltså julafton här ombord, vi firade hela dagen med olika aktiviteter och avslutade den med ett stort julbord.

Efter lunchen gick vi tillbaka till stranden igen. Vi solade och badade ännu mer hela eftermiddagen. Efter att vi solat klart så märkte jag att jag missat att smörja in mig på en del av ryggen så jag hade fått en röd solbränna som såg ut som Afrika på min rygg.

Vi gick sedan tillbaka till Gunilla efter att vi stannat på en restaurang för att äta crepes med Nutella. Det var galet gott!

Senare på kvällen gick vi ut ett gäng på stan för att hitta ett wi-fi cafe och samtidigt se oss runt eftersom de firar jul idag. Jag trodde att många restauranger och cafér skulle vara stängda idag men många var öppna. Alla matbutiker var dock stängda vilket var synd då vi hade tänkt bunkra upp med snacks inför atlanten. Efter en stund så satte vi oss ner på ett café och vi satt där i flera timmar och pratade om allt möjligt samtidigt som vi kollade in på våra sociala medier och ringde hem till nära och kära. Sedan blev vi alla väldigt trötta då vi varit i solen hela dagen så vi gick tillbaka till Gunilla och sov sedan en lång god natts sömn.

Hoppas det är bra hemma i vinterkylan och god juldag!

Stella Donning, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se