Öckerö gymnasium

Sömn, utflykt och sedan ännu mera sömn

Vakna, vakna ropade jag på de alldeles nyvakna backisarna i all hast när jag efter min nattvakt insåg att de inte hade purrats än och klockan var en halvtimme försent. Sedan minns jag inte mer än att jag någon timme senare blev purrad själv för att gå ut till morgonens uppställning. Vädret var kyligt och regn öste ner från himmelen. Därefter fortsatte dagen med en lång powernap ända fram till lunch för att sedan avbryta med en liten utflykt och sedan ännu mera sömn.

Klockan 04:15 påbörjades min dag för att byta om till en mycket kylig nattvakt. 04:30 stod jag redo för nattvakt utanför navigationshytten i den kyliga morgonen. Tiden gick och klockan närmade sig 06.00 på morgonen när jag ser hur maskinisten kommer gåendes mot båten. Han tar sig ner för den slingriga trappan mot båten och börjar förvånansvärt nog hoppa på stordäck. Därefter går det några minuter innan han smyger ut från byssahuset med en tallrik mat. Det var en udda upplevelse som förvånade mig en del. Strax därefter avslutades min tidiga nattvakt. Jag gick mot dörren vid byssahuset och öpnnade den långsamt, min förväntning var att träffa tre backisar som gjorde ordning stora mässen för frukost men hela byssan var tom. Jag och den andra fartygsvakten hade alltså glömt att purra backisarna. I full panik sprang jag ner för trappan och in i de tre olika hytterna för att purra de trötta backisarna och informera om att de skulle skynda sig för att hinna göra frukosten i tid.

Dagen fortsatte efter den annorlunda nattvakten och till ovanlighetens skull hade jag bestämt mig för att skippa frukosten för att istället fortsätta sova ända fram till lunch. Därefter tog jag tag i dagen och bytte om för att tillsammans med en hyttkamrat gå ut. Vädret som under morgonen varit kyligt och lite regnig hade försvunnit och solen hade tittat fram bland molnen. Påväg mot staden och huvudgatan som var ungefär en halvtimme bort försökte vi flitigt följa google maps för att inte gå vilse. Bredvid havet gick vi och kom tillslut fram till en mur som ledde oss till huvudgatan. Julpynt och juleljus fyllde den breda gatan bredvid en massa affärer. Genom alla trånga vrår och hörn utforskade vi vad som fanns bland allt julpynt. Efter ett tag gömde sig solen bakom alla molnen och regnet började falla ner från himlen som ändrat sin färg från ljusblå till alldeles grå och mörk. Tillslut avslutades den korta utflykten med att ta sig tillbaka till Gunilla i det piskande regnet. Ungefär en halvtimme senare var vi tillbaka för att direkt gå o lägga oss i sängen och sova fram till middagen. Dagen avslutades med en kort promenad till affären för att köpa lite chips och annat till folk på båten som under dagen och natten hade vakt och inte fick lämna båten.

Hälsningar Josefina NAB2023

Blogg 14/12-20

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se