Öckerö gymnasium

Sovvanor

Klockan sex väcktes vi, och nej det var inte ett brandlarm denna gången. Det var inte heller nattvakt, en tidig uppställning eller ett man överbord larm. Det var vår tur att laga frukost.

Jag, Tilde och Elsa använde alla våra krafter till att ta oss upp till byssan där Lill-Britt väntade. En helt vanlig frukost var det så arbetet för oss blev ganska enkelt. Springa upp och ner med mat, tallrikar och bestick för 55 personer för att sedan inse att det bara var 15 stycken som faktiskt kom upp och åt.

Efter frukost och uppställningen som sker varje dag på båten gick de flesta av oss som var lediga och la oss igen. Det har varit en av de stora skillnaderna mellan denna och förra resan. Under förra resan fick ni antagligen läsa mycket om frivaktsdagar fullspäckade med aktiviteter som vattenfall, snorkling och andra utflykter. Den här resan har inte riktigt börjat på samma sätt. Det händer att folk kommer tillbaks till båten 3 timmar innan ombordstid och att man går ut ett par timmar efter uppställning. De flesta av oss tycker nog att det är väldigt skönt. Det blir inte sådan stress hela tiden om att vara helt klar att gå vid 8 på morgonen och stressa tillbaka på kvällen för att komma ombord i tid.

Mitt under vår härliga sovmorgon klampar Andreas, Zeb och Ivar in i hytten, våra älskade kompisar från hytt 10. De hade påbörjats ett Axe-krig därinne. Ni vet en sådan där spray som luktar starkt men ändå rätt så gott. Tyvärr hade de fått det lite svårt att andas så då kom de såklart in och störde oss istället. När de faktiskt äntligen somnat var det dags för oss andra i hytten att gå upp.

Väl iordninggjorda, fräscha och fina drog vi ut på Lübecks gator och strosade. Om ni kommer till Lübeck någon gång måste jag rekommendera Peter Pans sötpotatispommes. Ni kommer ÄLSKA dem! Det var nämligen på Peter Pan jag, Emilia och Lova slog oss ner för lunch. Det var i princip det enda vettiga vi fick gjort idag. Vi åt lunch. Vi hade hört rykten om att det skulle bli kanelbullar på båten vilket passade utmärkt som efterrätt!

Efter kanelbullarna så avslutade vi dagen med mys i hytten. Massage, snack och gott skratt övergick till ännu en sen kväll med en natt där timmarna inte tycktes räcka till. För era fördomar stämmer, en båt med 44 ungdomar leder inte till bra sovrutiner. Om man inte är som Hilda förstås, hon somnar klockan tio varje kväll.

Elina Egriell
Styrbordsvakten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se