Öckerö gymnasium

Squall och vågor som slår över relingen

På alla platserna vi har besökt hittills har det funnits långa kuststräckor med fina stränder, men ingenstans har vi lyckats surfa. Därför tog jag tillfället i akt på stordäck.

När jag går för att äta frukost i lilla mässen råder totalt kaos, koppar och tallrikar ligger utspridda lite överallt. Det hela känns lite konstigt eftersom att det varken regnar eller blåser särskilt mycket. Det visar sig att vi precis fått en squall över oss och att det ösregnat konstant i en halvtimme och de ända råseglen som är uppe är märsarna.

Såhär har det fortsatt hela dagen, vi har bärgat segel när radarn visar att en squall närmar sig och sedan satt dom igen när den passerat. Hela dagen har man hörs krasch och sedan svordomar ifrån byssan

Stordäck har varit överspolat mest hela dagen vilket har resulterat i en våt och väldigt hal yta, på vilket ett par gummiskor glider väldigt bra. När Anna gav order att bärga storstängstagsseglet drog jag nytta av situationen. Fallet ligger fast på styrbords sida och snett in ifrån babord kom det en väldigt fin våg och jag satte fart och började glida tvärs över stordäck. Dock misskalkylerades storleken på denna våg och jag for med okontrollerad fart rätt in i elevtrålen (ett nät som i denna situation fyllde sin funktion till fullo för att hindra likasinnade som mig att falla överbord) När jag sedan tog mig upp på benen möttes min blick av båsens som inte verkade se det häftiga i situationen.

En kul och blåsig dag med andra ord.

Ture, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se