Öckerö gymnasium

Svensk sommar

Det både regnade och haglade, vilket fick mig att tänka på årets svenska sommar. Riktigt mysigt var det faktiskt att stå där längst fram på Backen, hagelkornen piskade i ansiktet och handskarna var så blöta att jag inte fick av dem.

Det är den tredje dagen på sjöbenet mellan Barcelona och Gibraltar idag. Jag ställde upp med att vara Post för en sjuk vaktmedlem, så jag har stått Post två dagar i rad nu. Att stå still 8 timmar om dygnet gör en lite stel. Detta resulterade i att jag vaknade upp med den obehagligaste krampaktiga känslan i mitt vänsterben. Ingen vidare start på dagen. Men jag lyckades ändå somna om och försova mig till frukosten som vanligt. Efter det följer den dagliga rutinen med att jag behöver stressa mig på med kläderna för att hinna i tid till vaktavlösningen.

När jag kom ut på däck bländades jag av alla vita moln ovanför oss. Längre fram skymtades dock mörkamoln och ett regnoväder. De moln vid horisonten hade byggts upp på höjden som broccolis och de skulle vilken minut som helst mista sin skarpa kant börja regna från dem också.

Vi har varit med om regnväder förut, men nu tog till och med vår vaktledare på sig regnställ och då vet man att det inte kommer att bli nådigt. Det både regnade och haglade, vilket fick mig att tänka på årets svenska sommar. Riktigt mysigt var det faktiskt att stå där längst fram på Backen, hagelkornen piskade i ansiktet och handskarna var så blöta att jag inte fick av dem. Men på den ljusa sidan så kunde man se flera delfiner i de små hetsiga vågorna.

Efter en lite halv jobbig vakt när man är sliten, kall och extremt trött är det alltid underbart att få sätta sig i stora mässen för att plugga fram tills det är dags för att gå på vakt igen.

Anna Rönbeck

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se