Öckerö gymnasium

Tänker bara på sötfikan

”Stor våg! STOOR VÅÅG!” Förutom ljudet från vinden och vågorna som smällde mot båten var de det enda som hördes på nattvakten, 04-08. Med en blåst på 45 knop i sekunden(ca 22,5 meter/sek) och vågor som täckte hela stordäck satte vi kurs mot Lissabon. Istället för att åka mot Lissabon, åkte vi ifrån.

Under vakten satt vi ner i en hög, som sillar, i 4 timmar och försökte hålla värmen. När en stor våg närmade sig hördes rorgängaren, Hilda, varna för ”STOOR VÅG!”. Då gällde det att gömma ansiktet och alla andra kroppsdelar som inte var beklädda. Annars fick man ett stänk av havet över sig som letade sig in genom jackan. När vi låg där, som packade sillar på halvdäck, kunde jag bara tänka på kladdkakan vi skulle få senare till tre fikat. Karolina fyller 17 år idag och vi alla avgudar henne för hennes val av mat och sötfika. TACOS OCH KLADDKAKA. Kan det bli bättre? Svar: Nej.

Eftersom kursen inte höll och vi inte kom närmare Lissabon beslöt befälen att vi skulle ankra. Så nu ligger vi här till ankars utanför Englands kust. Ikväll blir det kladdkaka med grädde, fyra sorters glass och filmkväll för att fira Karolina. Förhoppningsvis kommer vi vidare mot Lissabon snarast.

Tilde, styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se