Öckerö gymnasium

Tjärt arbete

Vi fortsätter vår seglats mot Belize med underbart väder och friska vindar.

Hastigheten går på cirka 5 knop vilket är en skön omväxling från när vi i princip stod stilla under benet till Jamaica med en hastighet på strax över 1 knop. När vi gick på vakt vid 12 sken solen starkt. Vi fick senare reda på att det var 30 grader ute! Vi märkte inte ens att det var så varmt eftersom värmen stadigt ökat sedan Miami. På vakten var dagens uppdrag att antingen tjära eller sortera skräpet i sopsäckarna.

Skräpsorteringen var ren misär. Det luktade spya och matrester vilket i sin tur ledde till riktiga spyor från de elever som blev tilldelade denna uppgift. Bland matresterna letade de efter plast och glas medan resten kastades överbord eftersom soprummet annars skulle bli för fullt. Skräpet var fullt av larver och maskar som de fick på sig medan de kämpade i sörjan.

Jag och några andra tjärade i riggen vilket var ganska trevligt. Vi har nya overaller att tjära i vilket var väldigt skönt eftersom de gamla var väldigt tunga och varma. De nya är även mer bekväma och snyggare än de gamla. På grund av att vi hade så många segel satta var det även skuggigt och svalt i riggen. Till 3-fika blev det ananas vilket alla uppskattade eftersom det var sött och uppfriskande efter den hårda vakten. Men precis innan fikat kom Karin, vår vaktledare, med en överraskning. Vi skulle nämligen få duscha på däck i saltvattensduschen som belöning för det äckliga arbetet med soporna.

Nu är det bara knappt halva tiden kvar till Belize! Jag tror alla är taggade över att komma i land och bada och sola istället för att jobba i det fina vädret.

Ebba, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se