Öckerö gymnasium

Tjusig hike på La Palma

Fredagen den 9 april var en dag fylld av vandring, glassätande, shopping och ödle- och hästsafari.

Dagen började klockan sju med frukost och nästan direkt efter uppställningen var alla, som skulle vandra, redo att gå så då tog vi en taxi till La Cumbresita. La Cumbresita ligger mitt i det bergiga landskapet, ungefär i mitten av La Palma. Vägarna dit är riktigt slingriga och branta på grund av de höga bergsväggarna men taxin susade upp utan problem, genom dimmiga moln och livsfarliga omkörningar.

Bara taxituren, i sig, gav oss en superfin sightseeing av de tjusiga bergen men på vandringen fick vi även se bland annat hästar, spindlar, stora kråkor och ödlor på nära håll. Vandringsleden ledde ner för bergen i en kurvig backe med en massa söta blommor längs vägkanten. Efter att vi vandrat i ett par minuter slog vi oss ner i en liten glänta för att fika. Sedan vandrade vi ner för backen hela vägen till ett område med stora fält. Även där fanns en massa fina blommor och kor och hästar som betade fritt. När vi tagit kort och tittat färdigt på den fina utsikten vandrade vi vidare till en liten by där vi stannade och åt våra baguetter, som vi gjort samma morgon på båten. Sedan tog vi en taxi tillbaka till Gunilla och vilade oss för att senare fortsätta till ett tjusigt café som några klasskamrater rekommenderat.

Väl ute i staden hittade vi inte det omtalade caféet, istället hittade vi en massa intressanta affärer där jag bland annat köpte en hårpryl och en present till min syster. Efter lite strosande gick vi till ett glasscafé vid havet. Där köpte vi alla, tre stora kulor glass var för 2,5 euro. När vi ätit oss mätta strosade vi vidare och hittade en undangömd secondhand butik i ett lägenhetshus. Där fyndade vi alla en eller annan liten souvenir. Själv köpte jag tre plagg för endast tre euro. Sedan mötte vi upp två klasskompanjoner och promenerade till en jättefin restaurang. Den hade en liten innergård och en massa växter och blommor som fyllde nästan hela restaurangen. Där beställde jag en lyxig friterad potatisskål med guacamole som var väldigt god. Därefter begav vi oss tillbaka mot Gunilla. När vi kom tillbaka, efter denna långa dag av vandring, somnade jag bara några sekunder efter jag lagt mig i min koj :)

Hoppas allt är bra med er hemma i Sverige också!

Yasmine

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se