Öckerö gymnasium

Tre mil cykling

Vaknade av att dörren till rummet slängdes igen med ett duns, ljuset var redan tänt och jag hade inte vaknat av purrningen. Frukosten var redan serverad och jag hade missat den. Jag och några kompisar bestämde oss för att gå och hyra cyklar för att se området runt staden. Klockan var 13:30 när vi stod utanför uthyrningen och tog emot cyklarna. Vi började genast trampa oss iväg även fast vi inte visste vad vi skulle göra eller vart vi skulle, men en sak var säker, det skulle bli en bra dag.

Efter en stund bestämde vi oss för att kolla på kartan och vi hittade direkt ett ställe vi ville åka till. En utkiksplats på en av de längre uddarna av den franska kusten. Det var en och en halv mil dit och sammanlagt under dagen blev det en cykeltur på ungefär tre mil. Vi for genom stad, by, skog och landsbygd med vinden i ryggen cyklade vi upp och ned för backar. Vi såg stränder som sträcker sig så långt ögat kunde se.

När vi nästan var framme vid platsen låste vi cyklarna och rörde oss utåt på en smal stig som ledde oss till änden på udden. Vi slog oss ned och beundrade den vackra utsikten av fåglar, hav som mötte den molntäckta himlen, vågor som kastades mot klipporna och båtar som korsat den Engelska kanalen. Efter någon timme rörde vi oss tillbaka till cyklarna för att ta oss hem men möttes av en fantastisk strand inuti en liten vik. Det tog inte lång tid innan alla låg i vattnet och njöt av kylan efter den varma cyklingen. Tiden gick fort och det återstod en mil för att ta oss tillbaka till båten. På vägarna var det mycket trafik åt båda riktningarna, samtidigt som vinden nästan puttade oss bakåt. Efter en stund av hårt trampande kom vi in på den långa strandpromenaden som ledde oss till slutet av resan. Väl på stranden var det vindsurfare som njöt av den perfekta vinden samtidigt som de flög fram över vågorna.

I slutet av stranden stannade vi vid en glasskiosk för att ta en paus. Efter en tre mil cykeltur och fina minnen satt vi tillslut i en park med varsin glass i handen, samtidigt som kylan började krypa fram. En bra dag i en fantastiskt hamn med härliga kompisar kan inte bli mycket bättre än denna.

Vilgot Hjort - 25 maj 2022

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se