Öckerö gymnasium

T/S Gunilla från en annan synvinkel

Det är en sak att sitta längst upp på dubbeldäckaren på väg ut till skolan på Öckerö eller att åka uppför rulltrapporna i Nordstan, medan det är en helt annan sak att klättra upp i riggen här på T/S Gunilla. Att se skeppet från denna synvinkel är något vi elever tidigare bara har sett på film.

Som ni säkert redan har listat ut, har vi elever fått prova på att klättra i riggen. Förutom en fantastisk utsikt har några av oss också fått känna hjärtslagen dunka något hårdare än vanligt i bröstet. Känslan när man har klättrat ett tiotal meter upp från marken är svår att beskriva. Det känns häftigt samtidigt som man känner sig så liten. Häftigt på så sätt att det här med höjder och klättring är nytt för många av oss och att man dessutom får ett nytt perspektiv av skeppet. Att man känner sig liten är nog inte så svårt att förstå, med tanke på att man är van vid att se sina fötter och marken när man tittar ner. Nu ser man istället sina fötter inklusive ett skepp, havet och marken.

Det händer en hel del här på Gunilla och förutom klättring har även vi i Styrbord haft vår första vakt. Det var roligt och spännande, men samtidigt lite nytt och annorlunda. Själv tyckte jag att det roligaste var att gå ronden då man ser till att allt ser bra ut på Gunilla. Förutom att byta handdukar och se till att stolarna står i ordning ska även temperatur i kyl och frys och en mängd andra mätvärden kontrolleras. Många av oss i Styrbord är lite trötta idag, då de flesta av oss inte är vana vid att vara uppe vid sådana tider på dygnet.

Någonting annat som har hänt idag är att vi har fått flytta oss till en annan del av hamnen här i Càdiz. Tydligen skulle andra båtar lägga till där vi låg och därför var vi tvungna att flytta på oss. Detta innebar att vi även för första gången fick vara på Gunilla när hon färdades framåt. Att vi ligger i en annan del av hamnen, en bra bit från där vi låg till förut, är någonting som vi ser positivt på eftersom att det innebär att vi får upptäcka en ny del av staden. Detta ska vi njuta av!

Sofie Ölme, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se