Öckerö gymnasium

Upp och ner

Då var vi ute på det stora blå igen. Vi seglade från Jamaica igår och har nu ett sjöben på fem dagar framför oss (bara 4 dagar kvar nu). Det ska bli spännande att se vad havet har att erbjuda denna gången.

 

Förra sjöbenet var det en del vågor, så pass att vågorna välde in över relingen och min koj blev en rutchkana där jag vaknade nere vid fotänden och fick åla mig tillbaka upp till huvudkudden för att sova vidare. Men denna gången verkar det som vädergudarna är på vår sida; det gungar betydligt mindre och vi har dessutom bra med vind i seglen, kan det bli bättre?!

De som har varit på Gunilla förstår mig när jag säger att seglingen kan vara både något av det bästa men också något av det värsta man har varit med om. Det första dygnet eller dygnen, beroende på vem man frågar, brukar höra till den sämre sidan av spektrat, men sedan brukar det bli ganska härligt. För samtidigt som vi åker till fantastiska ställen och ibland får se den klaraste stjärnhimlen du kan tänka dig samtidigt som delfiner hoppar i mareld, så finns det inget mer irriterande än att det ALDRIG SLUTAR GUNGA eller att få en oväntad dusch av en lite rebellisk våg. Dessutom får en aldrig sova 8 timmar i sträck utan att någon ska komma och purra (väcka) en för antingen det ena eller det andra. Med andra ord går det mycket upp och ner här ute på havet, och det är inte bara vågorna.

Jamaica var både en trevlig och intressant hamn, trots att vi var där under lite speciella omständigheter på grund av säkerhetsläget. Hamnen hade en fin miljö där vi fick möta många härliga människor och dessutom fick vi lära oss ett och annat, inte minst genom vårt besök i rastafari byn. Nästa stop på vägen är Belize men först väntar ett par dagar till sjöss. Vi hoppas på fortsatt bra vind i seglen och att det inte gungar allt för mycket. Det hade varit trevligt om min koj inte blev till en rutchkana, utan att jag kan få ligga stilla och sova i rätt ände av sängen detta sjöbenet.

Hoppas ni har det bra där hemma,

Silje Kaltenborn, Midskepps.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se