Öckerö gymnasium

Uselt wifi med pommes och McFlurry

Idag har vi vår sista sjövakt medans vi närmar oss slutdestinationen Lissabon där vi kommer att avmönstra Gunilla för denna gång. Vakten startade 04:00 när vi bytte av midskepps vakten som hade satt igång med bärgningen av alla segel.

Vi började först några av märsarna tillsammans med midskepps innan vi tog över helt och de fick gå på frivakt. Vi startade direkt med att skicka upp några i riggen som fortsatte beslå brammar och röjlar medans resten av oss började bärgade resterande segel. Vi bärgade focken och storen och gick upp för att beslå. Jag och Linnea beslog tillsammans barbord sidan av storen innan det var dax för 5-fika.

Till 5-fika var det till allas lycka pannkakor så vi skyndade oss in för att äta, men när vi kom in såg vi till vår besvikelse att det endast var EN pannkaka var. Efter fikat var det dax att fortsätta med bärgning och beslagning igen. Vi bärjade nu alla märsarna och jag och Lea fick beslå stor märsarna. Medans vi beslog undermärsen så började det sakta ljusna, det var nämligen soluppgången, men molnen på himlen gjorde att vi inte kunde se solen denna morgon. När vi kom ner igen var det ljust och mindre än 1h kvar på vakt. Vi skrubbade som vanligt däck och kvajlade de sista tamparna innan vi gick av vakt.

När vi hade gått av vakt var det dax för att äta frukost men denna gång bestämde jag och Lea oss för att istället klättra upp till röjeln för att kunna ta lite bilder. När vi satt där uppe började vi närma oss hamnen och den nuvarande vakten under oss gjorde iordning för att lägga till. När vi var nöjda med de bilder vi fått och gåshuden visade sig bestämde vi oss för att klättra ner igen. Klockan var då ungefär halv 9 och de flesta på frivakt sov nu och likaså skulle snart vi göra det samma. Jag tog en snabb dusch och lade mig i min koj för att sova fram till lunch.

Efter lunch bestämde jag och några andra oss för att gå iland för att hitta en mataffär. Vi tog på oss kläder och gick nu ut trots regnet. Vi hittade snabbt en liten affär där vi gick in och sedan bestämde vi oss för att även ta oss till en McDonald´s för att kunna få WiFi. Vid detta laget var våra fötter alldeles genomblöta och regnet trängde sig in genom våra kläder. När kom fram till donken satte vi oss och laddade ner en hel del olika filmer på våra mobiler medans vi åt pommes som vi doppade i vår McFlurry glass. När vi var klara hade våra kläder gått från blöta till fuktiga. När vi skulle börja bege oss tillbaka hade det kom ut hade de till vår glädje slutat och regna men efter en stund började det såklart igen.

Väl tillbaka på Gunilla bestämde vi oss för att faktiskt sätta oss ner och ta tag i pluggandet ordentligt. Jag och Ida satte oss i vår hytt med våra datorer i knät och började skriva på våra olika inlämningar. Här har vi nu suttit hela resten av dagen. I en halvsläckt hytt, i var sin koj med var sin dator.

Av Emma Enocsson NAB2023

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se