Öckerö gymnasium

Ute till havs

Min dag började med att ha vakt klockan tolv till fyra på natten. Jag och min klasskamrat var backisar och denna gången klarade jag 4 timmar i byssan utan att bli sjösjuk.

Vi hade i princip en uppgift under nattpasset - att göra smoothie till nattfikat. Smoothie gott och enkelt att göra, trodde vi… Blendern vi mixade i läckte vilket slutade med att vi fick hämta vaktledaren efter att ha varit backisar i en kvart. Som tur var löste hon det genom att ge oss en stavmixer och en skål att mixa smoothien i. Sen var det ett problem till, det skulle vara jordgubbssmoothie med tre ingredienser: mjölk, banan och jordgubbssylt. Det blev mer av en banansmoothie kan man säga.

Vi trodde även att det var tisdag fast det var onsdag så vi gjorde nog inte det vi skulle i byssan men vad kan man säga? Det är inte lätt att hålla koll på dagarna ute till sjöss, speciellt inte när man jobbar 8 timmar om dygnet (uppdelat i två pass) för att sedan ha 3 lektioner och konstant är trött.

Jag sov som vanligt fram till nästa vakttid som är tolv till fyra på dagen. Jag var glad att jag skulle få vara arbetsstyrka för första gången utan att vara sjösjuk eller sjukskriven pga feber. Men det varade bara i 30 minuter då flera i vakten har fått feber och det blev ytterligare fler under vakttiden, nästan halva vakten var borta, så jag fick hoppa in som post istället… Jag blev ju inte jätteglad då jag redan har varit post en gång och ska även vara det imorgon igen.

Imorgon ska vi iallafall äntligen komma fram till Madeira om inte något händer förstås.

Josefine Frennfelt Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se