Öckerö gymnasium

Vaktbyte ute till sjöss

Idag var sista dagen innan vaktbyte, vi i styrbord hade vår sista 8–12 på morgonen vakt med vaktledare Tage och kapten Hans. När man byter vakter ute till sjöss behöver man göra om lite i schemat för att det ska bli så rättvist som det bara går på en båt. Vi i styrbord skulle få 4–8 vakten, babord skulle få 12–4 och midskepps skulle byta till 8–12.

Vi gjorde så att styrbord hade vakt som vanligt på morgonen från 8–12 och efter det hade midskepps också vakt som vanligt från 12–4. Det var sen det blev lite rörigt, men jag ska försöka förklara så gott det går. Sen hade babord vakt från 4–6 en kort stund innan vi bytte av för att ha vakt 6–8. Sen rullade det nya schemat bara på. Detta gjorde att alla fick sova lite i alla fall.

Detta var sista gången på hela resan som vi bytte vakt, det betyder att vi i styrbord kommer ha 4–8 vakten resten av resan tillsammans med vaktledare Ture och förste styrman Micke. Anledningen till att vi bytte nu var att det skulle bli så rättvist som möjligt med antal nätter till sjöss.

Höjdpunkten på dagen var helt klart middagen, till allas förtjusning blev det chicken nuggets med pommes och ketchup, väldigt gott.

Wilma Andreasson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se