Öckerö gymnasium

Vaktdag

Alla dagar i Tanger är inte lika roliga, för just idag var vi i styrbord kvar ombord då vi hade vakt.

Medan vi var kvar på båten så var frivakten ute och utforskade den så kallade ”Medinan” vilket är den lite äldre delen av staden, där man kan hitta allt från en undulat till en disco-kula.

Här på Gunilla hade vi en relativt lugn vakt då vädret inte var på vår sida. Det blåste ca 40-50 knop hela dagen samt några regnskurar föll ner på oss och därför var arbetsmöjligheterna limiterade. Jag personligen var fartygsvakt och fick därmed lyxen att sova fyra timmar extra direkt efter uppställning. Det är nämligen så att man är tre fartygsvakter i hamn och då är det så att man jobbar i åtta-timmars skift så jag jobbade från 12-20 medan de två andra jobbade från 8-16 och 8-12 (fyra timmars paus) samt16-20.

Senare mot kvällen satte vi på en film som alla kunde njuta av och några satte på sig ansiktsmasker för att ha en liten hudvårdsstudio. Jag personligen tog på mig en typ av peel-off mask som satt såpass hårt så att det hade kunnat var klister. Efter filmen och hudvårdsstudion började folk runda av och gå och lägga sig och det är även där dagen tar slut.

-Linus/Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se