Öckerö gymnasium

“Välkomen till ‘Gunilla Atlantic Golf Masters 2019TM’ finalen!”

En episk berättelse om kärlek, förräderi och ledarskap på golfbanan mitt ute på Atlanten.

Tjena och välkommen tillbaka till Erik Arizalas blogg. Den här gång har jag faktiskt något intressant att berätta, för idag utspelades nämligen den uppföljande finalen av gårdagens golfturnering! De som fick spela i finalen var toppspelarna från gårdagens golfrunda, dels från befälen och dels från vakterna. Toppspelaren från befälen var kapten Torben, och toppspelarna från vakterna var Eskil från styrbord, Linnéa från babord, och från midskepps var det faktiskt jag som blev bäst i vakten och fick delta i finalen!

De tre hålen som byggde upp gårdagens golfrunda hade byggts om tidigare under midskepps vakttimmar till en svårare, mer komplex spelplan med fler regler och hinder. Hålen med hinder var gjorda av tejp och tamp. Golfbollen var en snusdosa och de olika klubborna som fick användas var olika typer av däckslevanger och diskborstar. Alla som skulle vara med och spela var också tvugna att ha på sig sina finaste kläder för det var ju så klart den stilmässiga sporten golf som vi skulle spela. Kapten Torben valde att ha på sig sin sportiga och stiliga joggingsoverall med en stilren Abba keps på hjässan, vilket jag tycker var ett mycket vist val av kläder. Själv så valde jag att ha på mig min trogna stickade tröja med ett par falska Gucci-glasögon som jag snodde från min mammas byrålåda innan vi åkte på resa. Det visade sig inte ge mig lika mycket tur som det hade gett mig dagen innan...

När alla var samlade på halvdäck runt halv tre på eftermiddagen, både deltagare och åskådare, fick deltagarna välja sina caddies och vilka klubbor de skulle använda. När alla var redo så utropade överstyrman Oskar i däckshögtalarna “Välkommen till ‘Gunilla Atlantic Golf Masters 2019TM’ finalen!” vilket officiellt drog igång finalen.

På första hålet gick det inget vidare för mig. Jag fick sjutton slag medans Eskil fick tio, Linnéa fick sju och Torben sju. På andra hålet gick det lite bättre. Jag fick tio, medans Eskil fick femton, Linnéa tio och Torben nio. Vid det här laget visste jag att det var i princip omöjligt för mig att slå Torben eller Linnéa då det bara var ett hål kvar, men det kanske fortfarande fanns en chans att jag kunde slå Eskil..

Sista hålet var i min åsikt det svåraste. Här var du tvungen att chipa snusdosan över två tampar som låg cirka en meter från varandra. Bakom de två tamparna befann sig hållet. Torben började att slå på detta hål och valde att gå den strategiska vägen vilket var att slå dosan till den första tampen för att sedan chipa över den, över mellanrummet, för att sedan fösa in den i hålet på andra sidan. Torben fick åtta slag med denna strategi. Linnéa och Eskil valde den samma. Det ledde till att Linnéa sänkte dosan på åtta slag och Eskil nio. När jag tillsist skulle slå så visste jag att jag bara skulle kunna slå Eskil om jag fick tre slag mindre än honom. Det skulle vara svårt då det gick åt många slag för att chipa över snusdosan över mellanrummet. Istället valde jag att bara slå snusdosan så hårt jag bara kunde för att förhoppnings få över snusdosan på mitt första slag. Detta var ju självklart ett mycket riskabelt val men stjärnorna alinjerade sig och snusdosan flög episkt genom luften och landade nästan perfekt på andra sidan. Jag lyckades till slut få in dosan i hållet på mitt femte slag vilket tillsist satte mig på en tredjeplats.

Efter matchen var det prisutdelning. Torben kom först så han fick ett par klistermärken (märkligt pris i min åsikt), Linnéa kom på andra plats och fick en påse Gott och blandat, jag kom på tredje plats och fick en påse Djungelvrål, och Eskil som kom på fjärde plats fick en påse Zoo.

Efter den hårda bataljen så bytte jag min påse Djungelvrål med William Wimmer från Strömstad mot en tredjedels påse sockrade gelégodisar. Jag gillar inte Djungelvrål och kan definitivt säga att Wimmer gjorde ett dåligt byte.

Jag käkade upp påsen på typ femton mintuter och sen åt jag middag. Det var också Gabriella Sverlingers födelsedag idag vilket betydde att hon fick välja middag. Hon hade valt att beställa pulled pork med pommes och bearnaisesås. Det var gott.

Sen jag gick och lade mig och drömde om min framtida golfkarriär.

Snip snap slut och där var bloggen slut.

Erik midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se