Öckerö gymnasium

Väntan är snart över

Spänningen stiger. En hel vecka har vi befunnit oss till sjöss. Resultatet är brist på sömn, lortiga ansikten samt en svettig odör som fyller hela båten. Havet har vart och är vår enda utsikt den senaste veckan. Vågor som piskar längst skeppet och vinden som omfamnar en med dess väldiga ylande. Fast nu är allt detta snart slut. Idag är sista seglingen för imorgon anländer vi till Bermuda. Spänningen stiger.

Månen är nu ersatt av solen. För oss i babords vakt betyder det en smakrik frukost efter vår nattvakt där vi har skrubbat däck, precis som askungen. Det fick mig att fundera. Ni vet säkert inget om våra frukostvanor? Här är några exempel om vad vi tyckte var underligt från början som nu har blivit en vardagsrutin och hur ni där hemma kan göra det själva.

  1. Kanelbulle macka. Precis som det låter så tar man en brödbit som man brer med smör. Därefter sockrar man och pudrar kanel på brödbiten innan den tillagas i mikron. Servera genast varm omgående.
  2. Havregrynsgröt med yoghurt. Tillagningsnivån är enkelt. Ni tar en portion gröt och en hederlig klick med yoghurt som täcker hela gröten. Valfritt tillbehör som kokos, kanel, frön m.m.
  3. Salta måltider. Salt är något alla kräver ute till sjöss. Vi saltar allt från smöret vi har brett på mackan till salladen till middagen. Undra om man kan salta morotskakan till fikat också?

Tyvärr så äter vi inte hela dagarna. Som vanligt finns de efterlängtande studierna som ska göras klart. För att klargöra så är det lärarna som längtar efter att få rätta våra studier. Vi längtar efter att få gå i land. För att inte bli fast på Gunilla måste vissa uppgifter göras för att få känna marken under sina fötter igen. Så man kan gå ner till stranden på Bermuda, känna vattnet som dansar runt en. Vi är nästan där. Så idag har många upplevt stressen för att hinna med allt plugg för att kunna följa drömmen. Bermuda som präglar våra tankar.

Efter vår sista nattvakt var alla ömma i musklerna. Allas händer börjar bli mer härdade av att ha dragkamp med brassarna på båten. Kampen där vi tillslut kommer ut som segraren. Det bästa med vår vakt är slutet. När styrman Jesper skickar iväg oss akter (längst bak) om båten för obligatoriska solnedgång. Spänningen stiger. Alla står på sina tår och spanar på solen med ögon likt höken. Snart kanske vi får se det gröna ljuset tänkte vi som varje vakt innan. Eftersom det inte var idag får vi hoppas på bättre tur nästa gång. Tid har vi gott om. Hela atlanten väntar på oss.

Månen har börjat slingra sig fram ännu en gång medan solen avslutar sitt skift. Stora mässen är fylld av folk som spelar spel, pluggar samt kollar på film. En efter en ursäktar sig för att kunna slumra in i sin koj. Mässan krymper med siffror tills det bara är några få kvar. Just nu är klockan 10.00. Det är 12h kvar tills Bermuda. Väntan är snart över.

Nicole Fors Nas1518

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se