Öckerö gymnasium

Varför har vi sådan otur?

Här i Gibraltar har de tre regndagar om året. Och tror ni inte att vi lyckas träffa in de dagarna perfekt, jo, så duktiga är vi... Så uppställningen idag var blöt, kall och tillfälligt upplyst av blixtrar som slog över himlen.

I detta ösregn skulle vi ta oss till ett center som koordinerar alla in och utfarter ur Gibraltars hamn. För att ta oss till vts centralen tog vi lokalbussen upp till utsikten. Eftersom det den förmiddagen hade åskat hade de varit tvungna att stoppa all sjötrafik, uppenbarligen var detta lite kaotiskt eftersom det på kontoret var helt dött, alla verkade helt slut. Vi var inte där så länge men jag tror att det var uppskattat av alla. Utsikten på det kontoret är nog svårt att slå, panoramafönster utöver Gibraltar sund och över till Marocko var så fint. De hade till och med apor utanför fönstret!

För att ta oss tillbaka åkte vi buss, precis som hur vi kom dit men åt andra hållet såklart däremot åt vi fika på vägen hem. Lill-britt hade förberett bullar och clementiner åt oss som vi fick ta med innan vi åkte och det var verkligen gott i solens starka, pigga, saknade strålar.

När vi kom tillbaka till Gunnis var det lunch, spenatsoppa med vitlöksbröd. Det kanske finns godare luncher men det var helt okej.

Vi i babord har kanske inte riktigt glidit på en räkmacka som styrbord men idag var de dags för mig med. Hela förmiddagen slapp jag för studiebesöket men vi var dock tvungna att städa hela båten efter lunch, som vi alltid gör. Toaletterna blev min uppgift idag och jag kan ju säga att de blev skinande rena, eller ja, iallafall godkända av vaktledare Klara.

Till middag blev det fisk och potatis och det var ganska gott men till skillnad från pizza, som nästan alla andra gick ut och åt så var det mindre smaskigt.

Under kvällen hände det inte särskilt mycket utan det var mest dusch och direkt i säng. Här ombord saknar man alltid lite sömn och det innebär att varenda ledig sekund går till powernaps, för alla. Så nu tänkte jag gå och lägga mig, så sov gott!

Camilla Campusano Bennmo

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se