Öckerö gymnasium

Varmt och slitsamt

Dagvakten idag var varm och ansträngande men efter att ha avslutat vakten med en saltvattensdusch på däck så var livet på topp igen.

Idag när vi gick ut på däck för uppställning 12:00 så insåg vi att det var extremt varmt. Det berodde på att den tidigare vakten hade bytt kurs och halsat om. Det gjorde att seglen inte längre skymde solen och dess strålar vilket de har gjort tidigare dagar. Jag var arbetsstyrka idag och fick tillsammans med Matilda i uppgift att med sandpapper slipa bort alla ojämnheter i taket under backen inför att det skulle målas. Även om det var skugga under backen så var det kvavt och ingen vind som svalkade vilket gjorde att det till och med var ännu varmare där. Jag och Matilda trodde att slipandet inte skulle ta så lång tid, men vår vaktledare Sofia blev aldrig helt nöjd utan hittade hela tiden något ställe där vi inte hade slipat tillräckligt. När det hade gått 2,5 timme så värkte det extremt mycket i armarna och vi var helt sluta av värmen. Då kom Sofia och sa att vi skulle kötta in i kaklet den sista halvtimmen innan fikat, för efter fikat så väntades saltvattens dusch på däck. Detta gjorde vi och när det slogs 7 glas och därmed var dags för fika så var vi helt utmatade.

Väl vid fikat så blev vi glatt överraskade med att det fanns vattenmelon. De flesta i vakten var helt slut av värmen och en tjej hade till och med fått solsting, så för mig och de flesta andra så blev det även resorb i dricksvattnet. Efter fikat så skyndade vi ner i våra hytter och bytte om till badkläder. Sedan gick vi upp och duschade i den efterlängtade saltvattensduschen som kom att bli höjdpunkten på dagen.

Av. Alva Strandberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se