Öckerö gymnasium

Vem behöver egentligen en stålgenua?

Efter att ha legat förtöjda en vecka i Charleston så har det nu blivit dags att kasta loss igen för att ge oss iväg på resans nästa sjöben – mot Bermuda.

Ni har säkert redan läst alla tidigare bloggar om hur vädret, staden och studiebesöken var. Något som nästan ingen skrivit om var dock hur gästvänliga och trevliga alla i staden var. Detta märkte vi redan första kvällen då jag och ett par vänner skulle ta en promenad runt hamnen för att spana in några intressanta segelbåtar som vi sett innan vi förtöjde. Vi han aldrig mer än halva hamnbassängen den kvällen då allt från andra båtägare och poliser till massor av lokalinvånare hela tiden ville veta mer om vilka vi var och vad vi gjorde där. Först trodde vi att det var en tillfällighet, eftersom vi fortfarande bar skolkläder, men folk var sådana hela veckan. Kommer helt klart komma tillbaka hit framöver.

I morse var det i alla fall dags för avgång – efter en kort frukost, dusch, uppställning och sista check av mejlen på hamnens fria internet så var det dags. Prick klockan 10:00 steg lotsen ombord efter ett kort diskussion mellan honom och vår 2:e styrman Leo så tog det inte lång tid innan PA-systemet ljöd ombord – Han ville lämna kaj med hjälp av seglen istället för att använda maskin, en för oss ny manöver. Efter att ha kastat loss alla förtöjningar utom akterspringet så kunde vi relativt enkelt med hjälp av ett par försegel och förmärsar bräcka ut fören från piren och ge oss iväg ut ur Charleston.

Albin Haglund, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se