Öckerö gymnasium

Vi har en nya vinnare!

Gunnis har nu anlänt till Santo Domingo, Dominikanska republikens huvudstad. Efter flera paradisöar på rad kan man tro att det inte längre går att toppa. Kan det verkligen finnas mer än ett paradis? Karibien slutar i alla fall aldrig att förvåna mig, den saken är säker.

Igår åkte vi så fint in i Santo Domingo, redan innan lunch var sandalerna på och fötterna på land. Efter flera veckor på små öar var det en ordentlig chock när man nu befann sig i en storstad. Direkt när vi kom upp för trapporna till torget i Zona Colonial spelades det hetsiga trummor, människor i fart och vackra byggnader. En påtaglig puls och vackra syner överallt.

Vi strosade runt på gatorna i Zona Colonial och insåg snabbt vilken väldigt billig shopping det var. Vi passade på medan det var billigt och beställde en stor brunch. Efter brunchen fann vi en liten bokbutik där vi träffade två män. Den ena mannen var från Dominikanska republiken medan hans vän var amerikan. Det blev en lång och mycket givande diskussion om relationen med Haiti, ön Hispaniolas historia, turism och mycket annat. Efter två timmar i affären begav vi oss ut i det plötsliga regnet som kommit till oss.

Till middag testade jag en klassisk tallrik med dominikansk mat. Kyckling, ris och bönor. Gott, men inte den roligaste maten jag testat under min resa. Vi trängde ihop oss under ett parasoll för att hålla oss borta från regnet medan vi åt. Vi blev även sällskapade med en dj precis bredvid oss som spelade nästintill obekvämt hög disco musik. Med magen full av mat och hjärnan pumpad med nya intryck och Bee Gees begav sig en trött Hannah till sängs.

Dagen därpå stod det utflykt på schemat. Utflykten började med en lång bussresa till ett museum om Fjärilssystrarna, systrarna Mirabal. Systrarnas historia var väldigt intressant och väldigt stark, men tyvärr på vårt besök pratades det mer om systrarnas liv, familj och deras kläder än deras modiga engagemang. Jag tipsar alla att läsa om Fjärilssystrarna och vad de gjorde för Dominikanska republiken, en inspirerande och viktig historia.

Sedan begav vi oss till en flod där vi fick ta det första kalla doppet på väldigt länge. Vid floden var det massa ungdomar och människor som svalkade sig, grillade och lyssnade på musik. Vi fick även besök av en massa cowboys som kom ridande på deras hästar.

Sammanfattningsvis har mina två första dagar här i Santo Domingo verkligen varit fantastiska och jag tror jag nästan vågar säga att jag fått en ny favorithamn. Lissabon har länge hållit en stabil första plats, men Santo Domingo tror jag kammar hem vinsten. En stad med så mycket vackert att se och så mycket roligt att göra. Jag hoppas jag en dag får möjlighet att besöka denna plats igen!

/Hannah Österberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se