Öckerö gymnasium

Ännu en ö

Hur många vulkanöar kan man se innan man får nog? Det finns säkert många olika svar på den frågan. En sak är dock helt säker och det är jag ännu inte har tröttnat och att hamnarna vi besöker är fantastiskt vackra på sitt eget vis.

Jag vandrar runt i mysiga och idylliska huvudstaden Funchal. Solen står högt på himlen när jag återigen möter min ”kryptonit” kullerstensgatorna som kännetecknar Portugals stadsbild. Det var på en liknande väg jag föll i Lissabon när jag löptränade för några veckor sedan vilket resulterade i ett brutet ben i foten. Idag gick jag och tänker att löpning får ske på en asfaltsbelagd väg, det är säkrast så. Det som först slår mig är hur rent och prydligt allt är här. Inte ett enda godispapper flyger runt på marken och det är som att varenda lyktstolpe, träd och blomma är noggrant utplacerade för att skapa en prydlig stadsidyll.

Det är vardag, vilket innebär att de flesta affärer är öppna, men öppettiderna är begränsade och allt stänger 18.00. 19.00 måste vi vara ombord, efter det är det utegångsförbud till 05.00. På helgerna stänger allt en timme tidigare och så även vår möjlighet att röra oss fritt ute. Det är mitt första besök i Funchal oerfarne besökare som jag är, vill jag verkligen njuta av atmosfären, miljöerna och de fantastiska blommorna som lyser upp överallt.

Jag fortsätter min stadsvandring med att ta mig till den gamla stadsdelen som präglas av sina utsmyckade dörrar och smala vackra gator. Väldigt, väldigt mysigt! En helt ny Ö med helt nya omgivningar och jag tror faktiskt inte att det går att tröttna på vulkanöar.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se