Öckerö gymnasium

Äntligen en heldag med eleverna

Under första delen av vår vistelse i Charleston kändes det som att jag träffade eleverna mycket mindre än vanligt. Vi sågs för en timmas studiepass efter uppställningen men efter det så gav de sig iväg på egen hand ut i Charleston. Igår fick jag en heldag med Natureleverna medan Sofia spenderade dagen med Sjöfartseleverna men idag fick jag ha alla elever hela dagen igen.

Det verkar som att elevernas fria dagar i Charleston har varit givande. Ett flertal av dem har mött upp med amerikanska studenter som de haft kontakt med i skolan genom Skype. I måndags hade vi vår första schemalagda aktivitet. Efter lunch gick vi gemensamt bort till South Carolina Aquarium där vi fick en rundtur och en genomgång kring hur arbetet på akvariet fungerar. Vår första heldagsutflykt var igår. Sjöfartseleverna besökte tillsammans med Sofia Charleston Pilots och Patriots Point, ett sjöfartsmuseum med bland annat ett hangarfartyg. Medan sjöfartseleverna var iväg med Sofia hade jag och natureleverna en gemensam utflykt med några elever från James Island Charter High School. Mer om det kan ni läsa i Emilias fina blogg från igår.

Idag hade jag äntligen äran av att få umgås med hela klassen, hela dagen. Vi började dagen med ett besök på Old Slave Mart Museum. Där fick vi en föreläsning av Christine som berättade om byggnaden och om Charlestons historia av slavhandel. Lunch åt vi i skuggan av några träd i en park medan vi väntade på den lokala bussen som tog oss till plantaget McLeod. Här fick vi ytterligare information om Charlestons historia och om hur platser som plantaget vi befann oss på passade in i den.

Vår sista kväll här i Charleston har firats med grillkväll på däck till ljudet av ett liveband som vår kapten Hans bjudit in till båten.

Kort sagt ytterligare några fina dagar med NaSj2017

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se