Öckerö gymnasium

Äntligen fast mark under fötterna!

Efter att ha varit till sjöss en vecka kändes det idag väldigt skönt att äntligen få gå iland igen. Vi ligger visserligen lite avsides, nämligen inne på ett stort varvsområde cirka 2 kilometer från ”civilisationen”, men detta är inget som stör mig personligen, eftersom jag blivit svältfödd på promenader.

När vi väl fick lämna fartyget begav vi, min nyblivne rektor Stefan och jag, oss raka vägen in till närmaste busstation, för att fixa biljetter till morgondagens utflykt. Detta visade sig emellertid lättare sagt än gjort, eftersom biljettförsäljarna tagit söndagsledigt. Inte nog med det, turistinformationen hade siesta och ingen tycktes kunna hjälpa oss förrän dess personal vaknat till liv igen.

Nåja, för att själva vederkvicka oss passade vi på att avnjuta vår första kanariska fika bestående av en lilaröd kaka med vispgrädde. Trodde av färgen att döma att det skulle röra sig om en blåbärskaka men det visade sig vara något liknande mjuk pepparkaka indränkt i röda vinbär. Den var väldigt syrlig och god men kunde gärna fått ackompanjerats av minst dubbelt så mycket grädde!

Hur som helst fick vi efter fikapausen fatt på en turistbyråanställd som vänligt informerade om olika utflyktsmål, busslinjer och priser. Vi hoppas således att allt ska stämma i morgon när vi tar lokalbussen upp i bergen…

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se