Öckerö gymnasium

Äntligen i hamn!

Efter våra sista tio dygn till havs, kändes det igår härligt att åter få fast mark under fötterna! Tampa välkomnade oss med den sol som ”The Sunshine State” Florida så gärna skryter om. Dessutom passade temperaturen perfekt för en lagom sval (ca 20 grader?) liten promenad. Liten känner man sig för övrigt i detta land där allting är onödigt stort, allt från gator, byggnader och bilar till affärer och deras utbud.

Det sistnämnda fick vi minsann erfara idag då jag följde med Mia, förste-kocken, till livsmedelsaffären för att proviantera. Trots att vi egentligen bara skulle komplettera lite inför morgondagens avslutningsmiddag, var vi fyra personer som ägnade två timmar vardera åt inköpen. Lägg därtill en dryg halvtimme i kassan och taxiresa fram och tillbaka, så förstår ni att det blev ett helt dagsverke! Det är verkligen tur för kocken, att de vanliga inköpen sker on-line med leverans direkt till Gunilla!

Efter att ha pustat ut en stund på nämnda båt begav vi oss så till Ybor City, ett gammalt arbetarkvarter från Tampas storhetstid som USAs främsta cigarrproducent, vilket rustats upp och fått lite New Orleanskänsla. Följaktligen trängde jazzmusik ut från ett flertal av områdets många matställen. Ganska trevlig avslutning på dagen alltså!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se