Öckerö gymnasium

Bästa julklappen är i hamn!

Tre dagars jullov är snart till ända men vi har verkligen utnyttjad ledigheten till fullo! Först åkte vi på två dagars semester till Santo Antão och i dag har vi firat jul hela dagen lång. Den allra bästa julklappen fick vi emellertid redan i går kväll när vi återvände till Mindelo.

Då fick vi nämligen besked om att Gunilla äntligen fått kajplats och var på väg in i hamn. Det kändes verkligen underbart att kunna gå ombord över en helt vanlig landgång i stället för att behöva klättra uppför en svajig lotslejdare!

Julnatten blev sedan både lugn och lång, eftersom vi fick sovmorgon ända fram tills tomtegrötan serverades klockan tio. Därefter följde en hel del praktiska göromål innan valda scener ur Kalle Ankas Jul spelades upp live på huvuddäck.

Strax efter fyra serverades ett dignande julbord och så fort detta var överstökat kom tomten på besök. Uppenbarligen hade alla varit snälla nog för att få var sin julklapp, och det var idel glada miner runt tomtefar. Som avslutning på en fantastisk dag bjöds vi i kvällningen på diverse hemmagjort julgodis. Vi har , som ni förstår, firat en nästan ovanligt vanlig julafton, där man inte behövt sakna något… …utom er där hemma!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se