Öckerö gymnasium

Det flyter på...

Under mina 17 år som deltids-dos har jag hunnit uppleva det mesta i väderväg, allt från stiltje till orkan och från ösregn till solgass. Idag gällde det först- och sistnämnda då havet legat spegelblankt och septembersolen skänkt behaglig värme.

Det var faktiskt så ljuvligt, att jag inte hade hjärta att tvinga eleverna till alla tre lektionstimmarna under däck. I stället samlades vi i början av varje lektion för en gemensam genomgång och därefter fick de möjlighet att läsa sina engelska noveller ute i det fria. Kemiuppgiften, som bland annat bestod i att hämta upp ett vattenprov ur Engelska Kanalen, lämpade sig ju också synnerligen väl för utomhusjobb!

Som jag skrev i förrgår gick det då undan med bravur, vilket resulterat i att vi dessutom redan är nästan framme. Därför ryktas det om såväl ankring som badstopp under det kommande dygnet. Jag har svårt att tänka mig ett bättre avslut på en fantastisk segling! För även om jag själv bara varit med på sluttampen, vittnar den övriga besättningen om hur bra det varit ombord ända sedan första början.

Därför ser jag nu fram emot morgondagen med tillförsikt, en dag som enligt säker källa, utöver stormöte och båtråd, lär bjuda på en hel del överraskningar…

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se