Öckerö gymnasium

En annorlunda julafton

Igår, den 23 december, la vi till i Las Palmas hamn på Gran Canaria.

Egentligen var det planerat att vi skulle vara framme på julaftons morgon (dvs. idag), men kapten var extra snäll och bestämde att vi skulle lägga till redan igår kväll (fredag). Möjligtvis kan han ha känt medlidande över våra elever som hade mått sådär under sjöbenet och bestämde sig för att ge dem en lite tidig julklapp.

På morgonuppställningen meddelades att denna julafton skulle bli lite annorlunda för våra elever. Dagen skulle nämligen ägnas åt att ta emot proviant inför den långa seglingen över Atlanten. Därför var det svårt att säga när exakt när stuvningen av all mat och annat skulle vara färdigt. Det bestämdes gemensamt att vi istället firar jul samtidigt som de gör i Spanien och andra delar av världen, nämligen på juldagen. Julafton spenderades (för de elever som hade frivakt) istället bland annat på ett närliggande köpcenter, där eleverna passade på att köpa lite julklappar till sig själva. De flesta passade också på att bunkra upp med godis och annat gott inför seglatsen till Kap Verde.

Nu på kvällen, när alla är tillbaka på båten, har jag märkt att de flesta av eleverna, både de som hade varit lediga och de som hade arbetat, är förväntansfulla inför morgondagens julfirande. För många (eller kanske t o m alla) kommer det att bli första gången de firar jul hemifrån utan sin familj.

God jul önskar,

Arya Rahimian, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se