Öckerö gymnasium

Ett sista söndags möte

Solen skiner på oss när vi guppar fram mot Öckerö vår sista söndag ombord på Gunilla. Söndagsmötet handlade mestadels om logistiken inför de sista dagarna.

Här ombord är det höga förväntningar inför att komma hem. Många tankar och samtal här ombord handlar nu om att få komma hem, vad man ska äta, hur länge man ska få sova och framför allt vilka man ska få träffa. Trotts det känns det för många av oss viktigt att få försöka ta vara på de här sista dagarna vi har ombord tillsammans.

Om det skulle vara så att vi kommer fram tidigare och lägger oss för ankar så ber vi er om att inte komma ut och hälsa på oss. Vi ser istället mycket fram emot att träffa er alla klockan 10 den 20 juni.

I övrigt har vi haft skiftande väder här ombord med både fin segling i sol och nattvakter med stiltje och ösregn. Förutom samtalen om att komma hem så märker man också att vi närmar oss de sista dagarna genom förberedelserna inför avslutningsmiddagen. När jag gick in i befälsinredningen i förmiddags så möttes jag av en hel vakt som var utklädd och i full gång med att spela in ett klipp till avslutningsmiddagen. (Och nu när jag gick in för att lägga upp denna bloggen möttes jag av ytterligare ett gäng som filmade)

Eleverna har också ägnat sina vakter åt att inventera alla förråd, både i allmänna utrymmen och i sina hytter. Nu när vi mönstrar av kommer vi ha stenkoll på allt som finns ombord. Jag har ägnat en del tid åt att lägga upp elevernas arbeten på skolans läroplatform. Nere i stora mässen hörs ett jämt knaprande på datorernas tangenter och en efter en droppar elevernas färdiga arbeten in.

En dag till följer vi de rutiner som vi nu blivit så vana vid sedan börjar ett specialutformat schema för de sista dagarna. Allt för att vi ska vara redo att lämna Gunilla när vi seglar in till Öckerö på torsdag morgon.

Kort sagt ytterligare några fina dagar med NaSj1720

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se