Öckerö gymnasium

Gung ombord

Nu seglar vi igen. Sä här några dagar in på sjöbenet brukar vi anpassa oss till sjörutin och tänka att det är väl härligt ändå att vara till sjöss igen. Dagarna flyter ihop och vi bara jobbar tillsammans. Var och en med sitt enligt rutinen.

Just den känslan har inte riktigt infunnit sig på det här seglingsbenet, ännu. Det har inte varit de bästa förutsättningarna heller, om man ska vara ärlig. För det första dras vi med ett magvirus som slår till utan urskiljning. Inte ens en dos klarar sig. Och för det andra gör vår insomnade AC-anläggning temperaturen i hytter och mässar högre än vi varit vana vid och som det känns inte optimalt för att sova eller plugga. Sedan hade vi också sjö i början av benet som gjorde att Gunilla krängde. Så ser vår vardag ut just nu.

För att pigga upp en trött besättning försökte vi sätta fokus framåt på gårdagens stormöte och båtråd. Jag presenterade programmet för Tampa (skolbesök, ”prom night”, övernattning hos värdarna, hockey) och så planerade vi inför påskhelgen. Det är klart att vi ska fira påsk med både mat och aktiviteter. 5-kamp var ett av förslagen och äggjakt förstås.

Men idag är det långfredag och helgdag. Dagen är också utnämnd till årets tråkigaste, så jag tänker att då passar det bra med lektioner i den överhettade stora mässen. Vi får se hur det går!

Glad påsk önskar vi alla ombord!

Allt väl ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se